Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2012

Ode sve "k vragu" ako je kriza napokon sustigla i Ivicu Todorića

Čini se kako je najmoćniju hrvatsku privatnu kompaniju napokon sustigla kriza - naime novi Večernjakov "Forum" osim sjajne naslovnice - donosi i vijest kako su u koncernu Agrokor nedavno predložili sindikatu trgovine u Konzumu da prije isteka važenja kolektivnog ugovora sjednu za stol i dogovore se o smanjivanju određene razine prava..

Prema riječima Dragice Mišeljić, predsjednice Sindikata trgovine Hrvatske, već je održano pet sastanaka o toj temi, ali novi tekst nije usuglašen.

"Idući susret održat će se 18. lipnja kada ćemo ponovno razgovarati. Poslodavci traže smanjenje izdvajanja za prijevoz i niži iznos za jubilarne nagrade, na što sindikati ne žele pristati", objašnjava Mišeljić.

Kolektivni ugovor koji vrijedi za zaposlene u Agrokorovom trgovinama istječe ove godine. Bilo je predviđeno da se novi potpiše na rok od pet godina, uz klauzulu da ga i jedna i druga strana mogu prekinuti. Razgovor je iniciran zbog stalnog pada prometa u trgovinama koji se ne može zaustaviti niti različitim akcijama.

"Konzum je, kao i drugi, smanjio broj trgovaca i promijenio organizaciju posla tako da više nema praznog hoda. Ljudi teško prate takav ritam rada i sve češće završavaju na bolovanju nakon kojeg se ne vraćaju na posao. Novom organizacijom broj zaposlenih je optimiziran tako da sumnjam da će biti otkaza", kaže Mišeljić.

Forumova naslovnica je zanimljiva...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram