Zatvori
Poslovni Puls
07/06/2012

Torcida u panici: Sve je izvjesnije da će Hajduk uskoro biti prodan najboljem ponuđaču!

Splitsko Gradsko vijeće jučer popodne je većinom glasova odlučilo dati jamstvo od 60 milijuna kuna za zajam Hajduku, a nakon izglasavanja te odluke, koju je podržalo 13 od ukupno 21 nazočnog vijećnika, predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš je podnio ostavku na tu dužnost...

Splitsko Gradsko je vijeće također većinom glasova nazočnih prihvatilo zaključak da će trošenje sredstava iz zajma biti pod kontrolom nadležnih stručnih službi Grada Splita.

"HNK Hajduk se obvezuje stručnim službama i Gradskom vijeću dostavljati kvartalna financijska izvješća na propisanim obrascima koji se dostavljajuFINI, a do 15. rujna 2012. godine Izvješće o sredstvima dobivenim prodajom igrača", navodi se u usvojenim zaključcima splitskog Gradskog vijeća.

Također je zaključeno da, ako Hajduk neće moći vratiti kredit, Stručni radni tim predloži Gradskom vijeću model nastavka procesa privatizacije kluba, koji je sada u većinskom vlasništvu Grada (koji posjeduje 56 posto dionica Hajduka).

Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš podnio je ostavku na tu dužnost.

Sudjelujući u diskusijama prije podnošenja ostavke na dužnost predsjednika kluba, Maleš je istaknuo kako Hajduku trenutačno treba zajam kako bi se spriječio stampedo i odlazak igrača iz kluba. Maleš je izvjestio da su u Hajduku uvedene mjere štednje smanjivanjem plaća nogometašima i zaposlenicima, a planira se i smanjenje broja zaposlenih.

U raspravi su se čula i mišljenja kako će prodajom nogometaša u ljetnom i zimskom prijelaznom roku Hajduk namaknuti sredstva koja će mu pomoći za otplatu zajma. Rečeno je da je temeljni kapital Hajduka oko 260 milijuna kuna, te da se procjenjuje kako je vrijednost igračkog kadra, uključujući i omladinski dio, između 20 i 30 milijuna eura, prenosi HRT.

Budući da je iznimno teško povjerovati da će Hajduk biti financijski dovoljno stabilan za uredno podmirivanje budućih obveza - sve je izvjesnije kako "majstore" s mora čeka vrlo vruća jesen i zima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram