Zatvori
Poslovni Puls
05/06/2012

Slavko Linić najavio: Počet ćemo oporezivati Crkvu zbog nefunkcionalne imovine!

Ministar financija Slavko Linić u intervjuu za Nacional osvrnuo se na pad BDP-a, poreze, krizu, kolektivne ugovore i što Vlada planira ukinuti javnom sektoru te brojna druga gospodarska pitanja, a najavio je i oporezivanje Crkve...

"Sve mora biti u funkciji. Jasno je da će i Crkva morati plaćati za nefunkcionalnu imovinu, ali i država. Svi moraju platiti jer moramo osigurati stabilne prihode jedinicama lokalne samouprave. Ustavni sud je srušio naš prijašnji zakon koji je penalizirao imobiliziranu imovinu, ali ovaj put nećemo raditi kazneni zakon i neće pasti", rekao je Linić te dodao kako u Hrvatsku ovog mjeseca dolaze stručnjaci MMF-a i Svjetske banke za oporezivanje imovine.

"Ne trebaju se bojati oni koji imovinu koriste, građani kojima je stan potreba. Nitko neće plaćati više nego dosad kroz komunalne naknade. Ali oni koji imovinom špekuliraju, moraju platiti više", poručio je Linić, koji nema u vidu ni smanjenje PDV-a.

Linić je kazao kako je očekivao pad BDP-a u prvom tromjesečju, ali ne ovako visok. Krivnju za to još jednom je svalio na energetski sektor: "To nema veze s krizom, nego lošim vođenjem javnih tvrtki".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram