Zatvori
Jasmin Hadzic
29/05/2012

Slovački Piano Media online paywall za sada ipak preskače Hrvatsku

Slovački sustav za "zaključavanje" i monetizaciju online sadržaja ipak ne dolazi u Hrvatsku. Barem ne uskoro...

Podsjetimo, iako su nam iz Piano Medije nedavno potvrdili kako su vođeni razgovori s velikim hrvatskim novinskim izdvačima - čini se kako Hrvatska nije iduća "postaja" za ovu slovačku tehnologiju koja online izdavačima omogućuje monetizaciju svog sadržaja. Kako prenosi PaidContent, Piano Media nakon Slovačke i Slovenije širi se na još uvijek nepoznato, ali "znatno veće tržište".

PM u prvom mjesecu poslovanja u Slovačkoj ostvarila je prihode od 40.000 eura, te 26.000 eura u Sloveniji.

Cijeli sustav temelji se na prodaji pristupa sadržaju nekoliko nacionalnih web stranica (uglavnom je riječ o novinskim portalima) u paketu.  Izvrši direktor Piano Medije Tomaš Bella nada se kako će njihov sustav do kraja iduće godine biti aktivan u šest ili sedam europskih zemalja. Koliko je nama poznato/nepoznato Hrvatska je možda na tom popisu, ali očito nije prioritet za ovaj slovački startup koji je do sada osigurao ulaganja teška ukupno 2,3 milijuna eura.

Zanimljivo, Bella je u razgovoru za PaidContent istaknuo kako "najbolji mediji" u njihovoj mreži 30 do 40 posto svojih online prihoda povlače iz Piano Media prodaje pristupa sadržaju.

Znači li ovo da je konačno pronađena alternativa za neučinkovito banner oglašavanje?

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram