Zatvori
Jasmin Hadzic
25/05/2012

Nova zlatna koka: Goldman Sachs planira uložiti 40 milijardi dolara u obnovljivu energiju!

"Gospodari svemira" iz Goldman Sachsa pronašli su novu "zlatnu koku", a ona je - obnovljiva energija...

Moćna američka investicijska banka Goldman Sachs objavila je kako u idućih desetak godina planira uložiti nevjerojatnih 40 milijardi dolara u projekte obnovljive energije. Goldman Sachsovi direktori sektor obnovljive energije prozvali su najećom prilikom za profit još otkad su ekonomisti 2001. "otkrili" tržišta u razvoju.

U Goldmanu smatraju kako će potražnja za obnovljivim izvorima energije jačati s globalnim energetskim potrebama, a puno očekuju od velikih proizvođačkih tržišta, Kine i Brazila, koji će uskoro početi voditi računa o štetnoj emisiji ugljičnog dioksida.

Investicijska banka planira financirati projekte vezane uz solarnu energiju, energiju vjetra i vode, bio-goriva, biomasu i povezane tehnologije.

Reuters upozorava kako neki analitičari tvrde kako je Goldmanova bombastična najava o ulaganju u obnovljivu energiju samo PR predstava i jačanje imidža u javnosti jer je prava istina da će GS u spomenute projekte uložiti tek simbolični dio vlastitog novca, dok će ostatak doći iz džepova njihovih klijenata.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram