Zatvori
Poslovni Puls
22/05/2012

Bivši bankar "zapalio" Njemačku nakon povezivanja holokausta s uvođenjem euro-obveznica

POVEZANE OBJAVE:

Kontroverzni njemački bankar još je jednom uspio isprovocirati njemačku javnost...

Bivši njemački bankar Thilo Sarrazin, koji je izazvao brojne kontroverze svojim izjavama o muslimanskim imigrantima prije dvije godine, ponovno je uzburkao strasti u Njemačkoj izjavom kako je "Njemačka talac eurozone" te da je "prisiljena plaćati ogromne svote novca kako bi se iskupila za holokaust".

Njegova najnovija knjiga izazvala je žustre rasprave među političarima čak i prije nego što je objavljena, prenosi Index.

Pristaše euro obveznica u Njemačkoj "vođeni su tim vrlo njemačkim refleksom, da se možemo konačno iskupiti za holokaust i Svjetski rat samo ako stavimo sve naše interese i novac u europske ruke", napisao je Sarrazin.

"On je ovu knjigu napisao ili zato što je uistinu uvjeren u ove gluposti, ili je svoj čin vrlo pomno odmjerio i iza njega stoji nekakav gnjusni plan", izjavio je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble za njemački Bild.

"Patetično je da koristi holokaust kako bi skrenuo pažnju na sebe", komentirala je čelnica stranke Zeleni Juergen Trittin.

Njemačka je izdvojila najviše novca za grčki bailout, što je izazvalo ogorčenje kod Sarrazina. Najviše je kontroverzi izazvao nakon objave knjige 2010. godine, u kojoj je optužio turske i arapske imigrante za odbijanje sudjelovanja u integraciji, iskorištavanje i ugrožavanje njezine dobrobiti te smanjivanje inteligencije njezinog stanovništva.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram