Zatvori
Jasmin Hadzic
22/05/2012

Elon Musk ponovno udara: Od električnih automobila do putovanja u svemir!

Naturalizirani Amerikanac Elon Musk ponovno udara...

Izumitelj, inženjer i poduzetnik Elon Musk ima razloga ponovno slaviti. Iz drugog pokušaja njegova kompanija SpaceX uspješno je lansirala prvu privatnu svemirsku letjelicu Dragon (na raketi Falcon) koja će, ako sve prođe u najbljem redu, na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) dopremiti hranu, vodi i opremu za astronaute. Pristajanje uz ISS najavljeno je za četvrtak.

Lansiranje Dragona predstavlja novu etapu u razvoju američkog svemirskog programa. NASA već neko vrijeme sufinancira razvoj privatne svemirske tehnologije kako bi se dugoročno ostvarile značajne proračunske uštede, a vjeruje se kako će privatni kapital značajno ubrzati i razvoj tehnologije koja će se jednog dana koristiti za ljudske svemirske misije na Mars.

Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) osnovana je 2002. godine u Kaliforniji od strane gore spomenutog Muska koji je u do sada uložio više od 100 milijuna dolara vlastitog novca u samu tvrtku. Musk je poznat i kao osnivač Tesla Motorsa - proizvođača električnih automobila, a bio je i osnivač tvrtke X.com koja će se kasnije pretvoriti u PayPal.

Električni automobili, digitalni novac, putovanja u svemir...

Impresivna biografija, moramo priznati...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram