Zatvori
Jasmin Hadzic
16/05/2012

Steve Wozniak misli da je Zuckerberg novi Steve Jobs: Obavezno kupujem dionice Facebooka!

Ako ovih dana grozničavo tražite opravdanje da kupite nekoliko Facebookovih precijenjenih dionica - evo nešto što bi Vam moglo pomoći uvjeriti okolinu u ispravnost svoje odluke...

Suosnivač Applea Steve Wozniak i čovjek koji je odgovoran za izradu prvog Appleovog računala - kaže kako on namjerava kupiti Facebookove dionice kada se kompanija koja upravlja najvećom svjetskom društvenom mrežom napokon ukaže na burzi u petak.

Wozniak je toliko oduševljen Facebookom da se uopće ne zamara vrednovanjem kompanije (Facebook će nakon izlaska na burzu vrijediti i do 104 milijarde dolara) za koje mnogi tvrde kako je nerealna.

"Ja ću uložiti u Facebook. Uopće me ne zanima koja će biti cijena Facebookovih dionica na otvaranju (trgovanja)", rekao je Wozniak u razgovoru za Bloomberg i dodao kako je Mark Zuckerberg pravi biznismen. Zuckerberg posjeduje tehničke kapacitete ali i korporativne sposobnosti, dodao je Wozniak usporedivši mladog Zuckerberga sa Steveom Jobsom.

"Zahvalan sam što sam imao partnerstvo sa Steveom Jobsom i sada vidim kako je Mark Zuckerberg kombinacija nas dvojice. Njegovi su govori bogati idealizmom za korisnike i prepuni dobih ideja za sam proizvod", istaknuo je Wozniak.

Wozniak je inače glavni znanstvenik Fusion-io-a, proizvođača flash memorije. Facebook je jedan od Fusion-io-ovih najvećih kupaca.

Možda i tu leži dio razloga zašto je Wozniak "lud" za Facebookovim dionicama u trenutku kada sve upućuje na činjenicu da će se mnogi opeći na Facebookovim dionicama.

Zastrašujuće zvuče one priče o očevima koji novac za školovanje svoje djece ulažu u "kockanje" s dionicama Facebooka...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram