Zatvori
Jasmin Hadzic
11/05/2012

Joe Weisenthal: Upoznajte najmarljivijeg online financijskog novinara sa 16-satnim radnim danom

Weisenthalovi britki komentari, grafikoni i bombastični naslovi mnoge od nas tjeraju da redovno posjećujemo poslovni blog BusinessInsider...

Zamjenik glavnog urednika i urednik markoekonomske sekcije BusinessInsidera je Joe Weisenthal. Nedavno od svojih kolega proglašen najboljim financijskim novinarom 2011. godine, Weisenthala krasi osobina koja je poželjna u svijetu online novinarstva gdje često pobijediti znači prvi objaviti "breaking news".

A Weisenthal je kralj "breaking newsa".

New York Times objavio je fenomenalnu reportažu o neumornom Weisenthalu za kojeg se može reći da doslovno živi (za) svoj posao. Joe naime počinje s objavom prvih vijesti već u četiri sata ujutro, a završava tek kasno na večer! Sebe opisuje kao radoholičara koji mobitel nikada ne ispušta iz ruku. Za njega 16-satni radni dan je uobičajena stvar.

Šefovi u BusinessInsideru ne skrivaju zabrinutost Weisenthalovim radnim tempom. Direktorica operacija Julie Hansen kaže kako su nedavno Weisenthala jedva natjerali da iskoristi slobodne dane i otiđe na duži godišnji odmor.

"Mislim da je i on sam shvatio kako je to dobro za njega", ističe Hansen.

Ako ste poželjeli znati kako izgleda ekstremni radni dan novinara koji rade na online publikacijama - Weisenthal je dobar primjer za cijelu industriju.

NYT-ovu reportažu jednostavno ne smijete propustiti pročitati, a obratite pozornost i na izdašnu fotogaleriju dana u životu 31-godišnjeg Weisenthala.

S obzirom na sve viđeno i pročitano mi se ne možemo ne zapitati kada Weisenthal uopće spava i kako to da ga supruga već odavno nije napustila...

Foto: New York Times

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram