Zatvori
Poslovni Puls
10/05/2012

Željko Kerum prepušta polovicu svog hotela Marjan Danku Končaru

Željko Kerum i sveprisutni poduzetnik Danko Končar dogovorili su detalje kupoprodaje hotela Marjan, doznaje Jutarnji. Ugovor o partnerstvu dva bi biznismena mogla potpisati već za koji dan, moguće u subotu kada se očekuje Končarov dolazak u Split...

Premda ni jedna ni druga strana tu informaciju još uvijek ne žele potvrditi, ali ni demantiraju, iz izvora bliskih Končaru Jutarnji list doznaje da su početkom ovog tjedna dogovoreni svi bitni elementi ugovora koji se upravo pišu. Končar je navodno već obavio i razgovor s najvećim Kerumovim vjerovnikom u tom projektu, Hypo bankom koja potražuje 34 milijuna eura.

Kerum je, navodno, Končaru pošteno priznao da je na Marjan, projekt uz koji se jako vezao, potrošio gotovo 113 milijuna eura i spreman je na svaki dogovor koji garantira da će taj hotel konačno biti i dovršen, pa čak i po cijenu da on uloženo nikada ne vrati.

Iz trgovine s Konačerom on doista neće dobiti ni kune, ali mu zato ostaje polovica vlasništva, no bez ikakvog utjecaja na upravljanje i nastavak radova. S druge je strane Končar koji je u Hrvatskoj, prvenstveno u Istri, kupio ili konkurirao za više velikih turističkih projekata, ali ni na jednom radovi još nisu počeli. Projekte Barbariga i Dragonera, kao i projekt marine i hotela na području Katarine Monumenti koče, prema tvrdnjama Konačarovih suradnika, konzervatori, arheolozi, ali i neusvojeni urbanistički planovi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram