Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2012

Nenad Bakić: Grčka u političkoj krizi? Pa to su sjajne vijesti za hrvatski turizam!

Nenad Bakić javio se s novim komentarom povodom grčkih parlamentarnih izbora u kojima su dominirale anti-EU političke opcije...

Nenad Bakić kaže kako su problemi za Grčku - prilika za Hrvatsku, točnije za hrvatski turizam.

"Sličnu situaciju smo imali prije točno dvije godine u trenutku kad se vrlo intenzivno pune aranžmani za ljeto. Ne vjerujem da će Grci vidjeti previše turista iz Njemačke niti iz mnogih drugih zemalja", komentira Bakić u još jednom tekstu u kojem obrazlaže svoje razloge za ulaganje u dionice hrvatskih turističkih kompanija.

Bakić je nedavno pozvao na razvoj liječilišnog odnosno bolničkog turizma na Jadranu. On vjeruje kako bi na taj način Hrvatska mogla postati europska verzija američke Floride.

"Paradigma Hrvatske kao ‘Floride Europe’ je iznimno moćna. Jasno, postoji ta nevjerojatno velika rentna pozicija na Jadranu i pitanje je samo hoćemo li propasti, pa će ‘u stečaju’ to biti ‘poklopljeno’ ili ćemo time na neki način upravljati da rentno doprinosimo državnom proračunu. Evidentno je da samo od svog rada Hrvatska neće moći opstati kao suverena država, pogotovo uzevši u obzir postojeći dug – nemamo ‘clean start’, niti financijski niti još važnije mentalno, ali niti demografski", poručuje Bakić koji smatra kako Hrvatska mora iskoristiti svoje prednosti u trenutku kada je Grčka na koljenima.

"U svjetlu ovih komplikacija u Grčkoj, teško mi je zamisliti (ako bi se ostale stvari posložile dobro), da bi, primjerice, Allianz, razmišljao o gradnji velikog bolničkog/rehabilitacijskog centra (za Nijemce) u Grčkoj, umjesto u Istri", komentira Bakić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram