Zatvori
Poslovni Puls
08/05/2012

Indexov novinar godine Ilko Ćimić: Internet portali su postali najutjecajniji mediji u Hrvatskoj

Indexov Ilko Ćimić, dobitnik HND-ove nagrade za najboljeg istraživačkog novinara godine, u razgovoru za e-novine istaknuo je kako su online portali postali najutjecajniji mediji u Hrvatskoj...

"(Moja nagrada) je dokaz da internet portali nisu niti novi mediji niti budućnost. Portali su realnost i ova nagrada pokazuje da su oni postali najuticajniji mediji u Hrvatskoj", rekao je Indexov novinar Ilko Ćimić i priznao kako još uvijek postoji zabluda kako online novinari rade lošiji posao od svojih kolega u tiskanim medijima.

"To je više sukob generacija, odnosno ljudi koji ne shvaćaju da je 21. stoljeće i da se neke stvari rade drugačije. Odatle kreću svi ti nesporazumi i omalovažavanja. Nagrada u tom smislu neće puno promijeniti, jer će uvijek biti onih koji će tako razmišljati. Ponavljam, internet novinarstvo u Hrvatskoj je odavno na jako visokom mjestu i u potpunosti je istisnulo tiskane medije", kazao je Ćimić.

On tvrdi kako su internet portali u mogućnosti da priče obrade na puno "pošteniji" način nego što to rade tiskani mediji, odnosno novine.

"Na internet portalima novinarske priče i istraživanja u biti rade na puno pošteniji način nego što se rade na ostalim medijima. Jedan od glavnih razloga je upravo to što ne postoji pritisak koji bi dolazio od strane vlasnika. U Hrvatskoj smo u posljednje vrijeme imali više slučajeva u kojima su vlasnici bili dio kriminalnih struktura. Takva situacija u hrvatskim medijima je dovela do toga da su vlasnici, a samim tim i novinari bili prisiljeni na odrijeđene kompromise sa ljudima koji rade u Državnom odvjetništvu i ljudima koji su involvirani u kriminalne krugove, a o kojima se nije pisalo ili se pisalo na odbrambeni način."

Cijeli intervju s Ćimićem možete pročitati ovdje!

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram