Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2012

[FOTO] Ovo su žuti kartoni koje će sindikati sutra pokazati Milanovićevoj vladi

Sutrašnji Međunarodni praznik rada četiri sindikalne središnjice obilježit će velikim skupom na Trgu bana Jelačića...

Na sutrašnjem prosvjednom skupu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu očekuje se oko 1.000 radnika, sindikalnih povjerenika i aktivista koji će tamo izraziti nezadovoljstvo sve težim životnim uvjetima. Nakon zadržavanja na Trgu, prosvjedna povorka otići će do Vlade i Sabora, odnosno Markovog trga gdje će, najavljuju, ostaviti "žute kartone" kao prvu ozbiljnu opomenu vladajućima.

"Ubrzano rastu troškovi života koje već tri četvrtine građana jedva podmiruje, PDV je povećan na 25 posto, cijene goriva 'lete u nebo', raste broj nezaposlenih i umirovljenika, najavljuje se poskupljenje struje i drugih energenata, a nema socijalnog dijaloga, već se on vodi preko medija", poručio je predsiednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel. Sindikalisti kažu kako se nadaju da će njihovo upozorenje Vlada i premijer ozbiljno shvatiti jer ne bi željeli da 1. svibnja iduće godine moraju obilježavati pokazivanjem "crvenog kartona".

A kako će izgledati ovogodišnji "žuti karton" upozorenja hrvatskom političkom vodstvu - možete pogledati u nastavku...

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram