Zatvori
Poslovni Puls
30/04/2012

Nije baš nešto: Atlantic Grupa bilježi neto gubitak od 6,3 milijuna kuna u prvom kvartalu

Atlantic Grupa je u prvom kvartalu 2012. godine ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 1,05  milijardi kuna, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast od 7,9 posto, poručili su danas iz Atlantica putem Zagrebačke burze...

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) porasla je 44,4 posto na 134,2 milijuna kuna, dok je neto gubitak nakon manjinskih interesa, pod značajnim utjecajem negativnih tečajnih razlika, iznosio 6,3 milijuna kuna.

"Iznimno smo ponosni što ponovno ostvarujemo rast prihoda od prodaje te smo na tragu najavljenih očekivanja za 2012. godinu. Značajan rast dobiti iz poslovnih aktivnosti dokaz je uspjeha prošlogodišnjih integracijskih aktivnosti i potvrđuje isplativost tadašnjih ulaganja. U cilju ostvarenja daljnjeg rasta poslovanja u vrlo izazovnom makroekonomskom okruženju za koje očekujemo da će se nastaviti kroz cijelu 2012. godinu, Uprava i djelatnici se i dalje fokusiraju na organski rast poslovanja kroz inovativnost u proizvodnim kategorijama, aktivni brand management, optimizaciju troškova te ispunjenje financijskih obveza", komentirao je predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Emil Tedeschi.

Hrvatsko tržište ostaje najveće pojedinačno tržište Atlantic Grupe s udjelom u ukupnoj prodaji od 26,3 posto, a slijede tržište Srbije s 24,9 posto, Slovenija s 12 posto, BiH s 8 posto, ostala regionalna tržišta s 5,8 posto te zapadnoeuropska tržišta s 9,1 posto. Tržište Rusije i istočne Europe s udjelom od 4,3 posto u prihodima od prodaje bilježe najveći rast od 33,2 posto. Ostala tržišta sudjeluju u prihodu s 9,6 posto, stoji u priopćenju iz Altantica.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram