Zatvori
Poslovni Puls
28/04/2012

INOVATIVNO: Styrijin tjednik Forum uveo mogućnost kupovanja online članaka SMS porukama

Styrijin tjednik Forum od danas svojim čitateljima nudi mogućnost kupovanja članaka SMS-om i čitanja istih putem web portala...

Sadržaj tiskanog izdanja Forma ,koji je svakog petka dostupan na kioscima, bit će vam na raspolaganju već od četvrtka, a pojedini članak moći ćete kupiti slanjem SMS-a, po cijeni od 2,40 kn.

"Forum je tako prvi tjednik u Hrvatskoj koji se odlučio na ovakav inovativni, novi pristup distribuciji sadržaja, s ciljem da svojim čitateljima olakša i ubrza pristup člancima, analizama, kolumnama i reportažama. Želimo naš jedinstven i kvalitetan sadržaj učiniti dostupnim i na internetu", poručuju iz Foruma.

Tekstovi koje jednom kupite bit će vam zauvijek dostupni, a sam proces kupovine detaljno je objašnjen ispod svakog članka. Za kupovanje nije potrebna registracija, već se identifikacija obavlja putem broja mobilnog telefona.

"Obzirom da je riječ o svojevrsnom eksperimentu, prvom ovakve prirode u Hrvatskoj, pozorno ćemo pratiti vaše komentare i sugestije, a pozivamo vas da nam ih ostavljate putem društvenih mreža", stoji na web stranicama Foruma.

Lansiranjem ovog SMS sustava, Styria hrabro pokušava monetizirati svoj, inače besplatni, online sadržaj.

No, postavlja se pitanje da li su Hrvati, navikli na besplatnu konzumaciju online sadržaja, spremni na nešto ovakvo.

Vrijeme će pokazati...

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se nakon Styrije i EPH odlučiti za nešto slično sa svojim online izdanjima...

Pročitajte još:

- Doznajemo: Hrvatski novinski izdavači razgovarali s Piano Medijom oko uspostavljanja paywalla

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram