Zatvori
Jasmin Hadzic
27/04/2012

Twitter i Zuckerbergova paranoja su pravi krivci za Facebookovo preuzimanje Instagrama?

Kako vrijeme prolazi, tako do nas stiže sve više zanimljivih informacija o Facebookovom milijardu dolara vrijednom preuzimanju Instagrama koje je uzdrmalo američku startup scenu...

Pravi razlog za nedavno Facebookovo milijardu dolara teško peruzimanje Instagrama - možda je bio...Twitter! VentureBeat piše kako je suosnivač Instagrama Kevin Systrom u vrijeme zatvaranja posljednje ulagačke runde pregovarao s Twitterovim izumiteljem i suosnivačem Jackom Dorseyjem koji je bio jedan od prvih anđela ulagača u Instragram.

Dorsey je navodno smatrao kako će se Instagram jako dobro uklopiti u Twitter te je poslao i službenu ponudu za preuzimanje vrijednu nekoliko stotina milijuna dolara. No, Systrom je očito vjerovao da Instagram vrijedi više od toga, pa je s Dorseyjevom ponudom otišao na razgovor s Markom Zuckerbergom koji je, kako je to sada poznato, bez znanja Uprave Facebooka dogovorio preuzimanje "vruće" mobilne aplikacije Instagram nakon nekoliko osobnih sastanaka sa Systromom.

VentureBeat piše kako je Zuckerbergova osobna paranoja da će Instagram postati dio Twittera u velikom dijelu zaslužna za visoku cijenu akvizicije. "Zuckerberg živi u vječnoj tjeskobi, zaokupljen strahom da Facebook gubi svoje mjesto pod suncem. Prestravljen je da će mladi jednog dana svoj dnevni 'fiks' društvenih mreža dobivati na nekom drugom mjestu. Taj strah je služio kao katalizator odluke da kupi Instagram i tako ga ugrabi iz ruku svog konkurenta", piše VentureBeat.

Silicijska dolina ponekad zaista izgleda kao neka tehnološka verzija televizijske sapunice.

Onaj reality show odjednom ima smisla.

Pročitajte još.

- Čak i ako tržišni regulatori blokiraju preuzimanje – Instagram će od Facebooka dobiti 200 milijuna dolara

- A mislili smo da je milijarda puno: Instagram od Zuckerberga u početku tražio 2 milijarde dolara!

Foto: Flickr

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram