Zatvori
Poslovni Puls
24/04/2012

Bit će dobra turistička sezona: Croatia Airlines povećala prodaju sezonskih karata za čak 10 milijuna eura

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član Star Alliancea, dostavio je Zagrebačkoj burzi i HANFI konsolidirane i odvojene izvještaje o poslovanju Croatia Airlinesa d.d. i Croatia Airlines Grupe za razdoblje siječanj-prosinac 2011...

Prema tim izvještajima, koji su ovjereni od ovlaštene revizorske tvrtke, Croatia Airlines lani je zabilježio 52 posto bolje financijske učinke u odnosu na 2010. godinu, navodi se u priopćenju.

Kao što je već ranije navedeno, Croatia Airlines prošle je godine smanjila neto gubitak za 52 posto na 75,8 milijuna kuna, što je u skladu s planiranim ciljem za 2011. godinu.

"Važno je napomenuti da bi isključivanjem efekta troškova goriva kompanija već u 2011. godini dostigla cilj poslovanja na razini granične rentabilnosti, koja je predviđena za 2012. godinu. Kada se eliminira efekt utjecaja promjene cijene goriva na ostvareni rezultat 2011. godine, ukupan financijski pozitivan pomak u odnosu na 2010. godinu iznosi 165 milijuna kuna", poručuju iz CA.

Croatia Airlines je optimistična kada je u pitanju tekuća poslovna godina...

"Vrijedi naglasiti kako kompanija, prema preliminarnim rezultatima, bilježi nastavak pozitivnog trenda i u prvom kvartalu 2012. godine. U razdoblju siječanj-ožujak prodaja karata za letove tijekom turističke sezone povećana je za 10 milijuna eura u odnosu na isto razdoblje lani, osobito na najkonkurentnijim inozemnim tržištima SAD-a, Europe, Velike Britanije i Australije, a bilježi se i rast internetske prodaje od 39 posto. Uz pretpostavku da se tijekom vrhunca turističke sezone (high season) ostvare rezultati na razini 2011. godine, kompanija bi u cijelosti kompenzirala lanjski gubitak od 75,8 milijuna kuna i tako došla na prag ostvarenja minimalne dobiti u ovoj godini", ističe se u priopćenju iz Croatia Arilinesa.

Pročitajte još:

- Jedina šansa za spas Croatia Airlinesa i JAT-a je stvaranje zajedničke ex-yu aviokompanije

- Nakon JAT-a i Croatia Airlines uvodi sezonsku liniju Split – Beograd

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram