Zatvori
Poslovni Puls
14/04/2012

Fondovi - tjedni pregled: Najveći dobitnici dionički fondovi Ilirika Gold i VB Crobex10

Proteklog je tjedna došlo do pada broja fondova sa pozitivnim rezultatima te je četrdeset i jedan fond, od ukupno osamdeset i devet, ostvario porast vrijednosti udjela...

Vrh ljestvice kod dioničkih fondova zauzimaju Ilirika Gold (+2,14 posto) i VB Crobex10 (+1,70 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova, već drugi tjedan uzastopno imao je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost pala za -3,25 posto a slijedi ga NFD Aureus BRIC sa padom od -2,06 posto.

Kod mješovitih fondova najveći porast imao je fond ICF Balanced kojem je vrijednost porasla za +2,07 posto a iza njega je Raiffeisen Prestige sa porastom od +0,43 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond OTP uravnoteženi koji je pao za -1,28 posto a iza njega je Agram Trust sa padom od -1,11 posto.

Kod obvezničkih fondova najveći porast imali su ZB bond (+0,29 posto) i Erste Bond (+0,17 posto). Jedini sa negativnom promjenom u ovoj grupi je Raiffeisen Bonds kojem je vrijednost smanjena za -0,02 posto dok je PBZ Bond fond tjedan završio bez promjene.

Kod novčanih fondova najuspješniji je bio ST Cash sa porastom od 0,09 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram