Zatvori
Jasmin Hadzic
30/03/2012

Najbolji od najboljih: Evo zašto je Ray Dalio kralj američke hedge fond industrije

Samo jedan čovjek prošle je godine zaradio petinu cijelog hrvatskog ovogodišnjeg proračuna...

Absolute Return časopis danas je objavio popis najplaćenijih čelnika američkih hedge fondova. Na uvjerljivom prvom mjestu je poznati hedge fond menadžer Ray Dalio, koji je prošle godine zaradio nevjerojatnih 3,9 milijardi dolara. Dakle - govorimo o petini godišnjeg hrvatskog državnog proračuna.

Da ne bude nejasnoća, riječ je o njegovoj osobnoj zaradi, a ne zaradi njegove ulagačke kompanije Bridgewater. Daliov fond Pure Alpha koji upravlja imovinom vrijednijom od 70 milijardi dolara, prošlu je godinu završio u plusu od 13,8 milijardi dolara.

Prema pisanju Absolute Returna, 25 najplaćenijih hedge fond menadžera prošle je godine ukupno zaradilo 14,4 milijadi dolara. Zanimljivo, to je pad u odnosu na 2010. godinu kada su menadžer "ubrali" zaradu od 22 milijarde dolara. U prosjeku, top 25 najplaćenijih hedge fond menadžera godišnje zaradi nešto više od 500 milijuna dolara.

Nakon Dalia, najplaćenijih menadžeri su Carl Icahn (2,5 milijardi dolara) i James Simons (2,1 milijardi dolara).

Pročitajte još:

- Prvi čovjek moćne Blackstone private equity tvrtke prošle godine zaradio 213,5 milijuna dolara

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram