Zatvori
Jasmin Hadzic
30/03/2012

Nećete vjerovati koja država ima najbrže rastuće tržište luksuznih nekretnina

Ovu afričku zemlju zbilja nismo očekivali na vrhu popisa gradova koji su doživjeli najsnažniji rast cijena luksuznih nekretnina u 2011. godini...

Analitičari britanskog Knight Franka objavili su popis svjetskih gradova u kojima je zabilježen najsnažniji rast cijena luksuznog segmenta nekretninskog tržišta u 2011. godini. Nećete vjerovati, ali na vrhu popisa je glavni grad Kenije - Nairobi! Tamo su, tijekom 2011. godine, cijene luksuznih nekretnine ostvarile rast od čak 25 posto. Zanimljivo, s rastom od 20 posto na drugo se mjesto smjestilo se cijelo obalno područje Kenije.

"Keniju sigurno ne biste opisali kao 'sigurnu luku', no u usporedbi sa susjednim zemljama, ona je upravo to", rekao je Ben Woodhams, izvršni direktor Frank Knight Kenyje.

Visoki rast cijena luksuznih nekretnina zabilježen je i u Miamiju (19 posto),  na Baliju (15 posto) i Jakarti (14,3 posto).

Solidne performanse imala su i "tradicionalna" tržišta luksuznih nekretnina poput onog u Londonu (+12,1 posto), Moskvi (9,8 posto) i New Yorku (3,1 posto).

Donji dio ljestvice s najvećim gubitnicima gotovo je u potpunosti rezerviran za Europu.

Cijeli popis možete pogledati u nastavku...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram