Zatvori
Poslovni Puls
30/03/2012

RIM polako, ali sigurno - propada: Proizvođač BlackBerryja u samo tri mjeseca izgubio 125 milijuna dolara

Proizvođač BlackBerryja, kanadski Research in Motion (RIM) objavio je gubitak u proteklom tromjesečju, dijelom zahvaljujući padu prihoda zbog slabe potražnje za njihovim pametnim telefonima...

Kanadska kompanija je u tri mjeseca koja su završila 3. ožujka ostvarila gubitak od 125 milijuna dolara, u usporedbi s dobitkom od 934 milijuna godinu dana ranije, javlja BBC.

Prihodi su pali na 4,2 milijarde u odnosu na prošlogodišnje 5,2 milijarde dolara (analitičari su očekivali 4,6 milijardi dolara). Iz tvrtke su najavili kako će se ponovo usredotočiti na poslovno tržište umjesto na pojedinačne korisnike, te odlazak nekih čelnih ljudi iz kompanije.

RIM je objavio da je Jim Balsillie (koji je još u siječnju napustio mjesto izvršnog direktora) dao ostavku i na mjesto u Upravi kompanije, dok dugogodišnji direktor za tehnologiju David Yach i operativni direktor Jim Rowan napuštaju kompaniju.

Cijena dionice pala je 9% nakon objave poslovnih rezultata. U posljednjih godinu dana dionica RIM-a je izgubila 80 posto na vrijednosti.

Prodaja BlackBerry pametnih telefona u proteklom je tromjesečju pala na 11,1 milijun, što je pad od 21 posto u usporedbi s prethodna tri mjeseca.

Prema nekim neslužbenim informacijama koje su se pojavile u američkim poslovnim medijima, RIM je više nego ikada spreman prodati svoje kompletno poslovanje najboljem ponuđaču.

Budući da je Google nedavno kupio Motorolu, možda bi Microsoft bio zainteresiran preuzeti proizvođača nekoć najpopularnjih smartphoneova?

Pročitajte još:

- Nesposobnjakovići iz RIM-a nemaju pojma kada će BlackBerry usluga ponovno proraditi

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram