Zatvori
Poslovni Puls
29/03/2012

Iako nemamo službene podatke, vrlo vjerojatno smo već ušli u novu recesiju

Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u veljači pala za 5,2 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je znatno slabiji podatak nego što se očekivalo...

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je da je industrijska proizvodnja u veljači porasla za 0,9 posto u odnosu na siječanj, dok je u odnosu na veljaču prošle godine pala za 5,2 posto. To je najveći pad proizvodnje od siječnja prošle godine, javlja HRT.

- Željko Lovrinčević upozorava: Hrvatska svakim danom sve više nalikuje Grčkoj

S obzirom na to da je u posljednjem lanjskom kvartalu BDP oslabio 0,2 posto na godišnjoj razini, njegov pad u prvom ovogodišnjem tromjesečju značio bi ponovni ulazak gospodarstva u recesiju, koja se definira kao pad BDP-a dva tromjesečja zaredom.

S obzirom na stanje u gospodarstvu, pomalo iznenađuje rast osobne potrošnje u siječnju, no to su možda građani i poduzeća više kupovali prije uvođenja poreznih promjena. Većina ostalih podataka pokazuje slabost gospodarstva.

Pročitajte još:

- Radimir Čačić priznao prvi poraz: Hrvatska ove godine neće ostvariti rast od 0,8 posto

- Damir Novotny i dalje sije pesimizam: Može nam biti samo još gore, još dramatičnije!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram