Zatvori
Jasmin Hadzic
20/03/2012

New York Timesov Andrew Ross Sorkin je najutjecajniji američki poslovni novinar

Konzultanska grupacija Gorkana nedavno je u suradnji sa Sveučilištem u Chicagu provela opsežno istraživanje o financijskim publikacijama...

Za potrebe istraživanja anketirano je 349  američkih poslovnih novinara koji su odgovarali na čitav niz pitanja vezanih uz novinarsku struku u američkoj medijskoj industriji. Istraživanje je otkrilo kako 46 posto novinara nije sigurno kakvi su izgledi za američko gospodarstvo, 36 posto novinara je pesimistično, a samo 14 posto je optimistično.

Zanimljivo, 71,9 posto poslovnih novinara za najutjecajniji poslovni mediji izabralo je Wall Street Journal, a slijede Bloomberg (60,1 posto), New York Times (32,3 posto) i Reuters (26 posto).

Titulu najutjecajnijeg poslovnog novinara odnio je NYT-ov Andrew Ross Sorkin, mlada zvijezda američke novinarske scene, pokretač NYT-ovog bloga DealBook i pisac knjige o američkoj financijskoj krizi 2008. godine "Too Big to Fail". Sorkin je dobio 23,9 posto glasova, a slijede Gretchen Morgenson (NYT) i Michael Lewis (Vanity Fair) i Paul Krugman (NYT). I blogeri su se našli na popisu, pa su tako u TOP 13 američkih poslovnih novinara ušli Reutersov Felix Salmon, BusinessInsiderov Henry Blodget i ZeroHedgeov Tyler Durden (pseudonim pod kojim piše nekoliko autora).

Detaljnije o rezultatima istraživanja možete pogledati ovdje (PDF).

Pročitajte još:

- Uništila je New York Times, a sada od njih prima 25.000 dolara za sat vremena konzultiranja 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram