Zatvori
Jasmin Hadzic
05/03/2012

Evo kako je Ridley Scottov "Prometheus" iskoristio TED za sjajnu inovativnu viralnu promociju

Filmofili s nestrpljenjem očekuju Ridley Scottov povratak znanstveno - fantastičnom žanru i "Alien" svemiru u filmu "Prometheus"...

Iako ne sumnjamo da će "Prometheus", odnosno "Prometej" biti veliki hit na kino blagajnama, Ridley Scott i njegov tim još uvijek sve drže u velikoj tajnosti. Jedino što je poznato jest da je radnja "Prometheusa" smještena u "Alien" svemir iako je Scott demantirao napise kako je riječ o direktnom. prequelu.

A kako bi još više podgrijao interes za "Prometheusom", Scott je nedavno lansirao neslužbeni prolog za film u vidu lažne TED prezentacije u kojoj se pojavljuje bogati poduzetnik i industrijalist Peter Weyland (Guy Pearce).

TED (Technology, Entertainment and Design) konferencija je po prvi puta održana 1984. i otada postala svjetski poznata zbog inspirativnog duha i atmosfere optimizma koju njeguje. U posljednjih nekoliko godina TED je postigao globalnu popularnost po snimkama predavanja s TED konferencija nazvanim TEDTalks.

Jedan od scenarista "Prometheusa", Damon Lindelof (Lost, Star Trek), došao je na ideju stvaranja lažnog TED govora i nakon što je stiglo zeleno svjetlo iz samog TED-a, produkcija je počela i sada Scott i 20th Century Fox u svojim rukama imaju video snimku koja se brzinom svjetlosti širi na internetu. Stotine tisuća korisnika pogledalo je Waylandov TED govor, a "Prometheus" je dobio neprocjenjiv alat za viralni marketing kojeg možete pogledati u nastavku.

Ne znamo što Vi mislite, ali mi jedva čekamo vidjeti Scottov povratak žanru koji ga je proslavio...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram