Zatvori
Poslovni Puls
03/03/2012

Fondovi - tjedni pregled: Dobitnik tjedna kod dioničkih fondova KD Nova Europa (+2,73 posto)

Ulagači u fondove i protekloga tjedna imali su razloga za zadovoljstvo jer je čak šezdeset i devet fondova ostvarilo porast vrijednosti a devetnaest ih je poraslo za više od jedan posto. Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od -3,89 posto pa do +2,73 posto...

Vrh ljestvice kod dioničkih fondova zauzimaju KD Nova Europa (+2,73 posto) i ST Global Equity (+2,38 posto). Najveći pad kod dioničkih fondova zabilježio je fond NFD Aureus US Algorithm kojem je vrijednost smanjena za 3,89 posto a slijedi ga Ilirika Gold sa padom od 3,36 posto.

Kod mješovitih fondova najveći porast imao je fond Agram Trust kojem je vrijednost porasla za 2,07 posto a iza njega je ICF Balanced sa porastom od 1,74 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova imao je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced koji je pao za 0,09 posto a iza njega je HPB Global sa padom od 0,04 posto.

Kod obvezničkih fondova najveći porast imali su HI-conservative  (+0,43 posto) i Capital One (+0,25 posto). Najveći pad u ovoj grupi imao je fond OTP euro obveznički kojem je vrijednost smanjena za 0,38 posto a slijedi ga HPB Obveznički kojem je vrijednost smanjena za 0,16 posto.

Kod novčanih fondova najuspješniji su bili  PBZ Dollar koji je porastao za 0,21 posto te PBZ Euro Novčani sa porastom od 0,09 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram