Zatvori
Poslovni Puls
02/03/2012

Glavno da imamo prioritete: Domagoj Ivan Milošević želi Pleso preimenovati u Zračna luka Franjo Tuđman

Dok se Hrvatska muči s višom stopom PDV-a, rastućom nezaposlenosti i drugim problemima koji muče "obične" ljude, u HDZ-u traje predizborna kampanja s nekim sasvim drugim temama...

Kandidat za predsjednika HDZ-a Domagoj Ivan Milošević uputio je predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću pismo u kojem predstavlja inicijativu kojom bi se Zračna luka Zagreb preimenovala u ime prvog Hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Milošević u pismu Milanoviću čestita na uspješnom dovršenju natječaja kojim se na 30 godina dodjeljuje koncesija za izgradnju novog putničkog terminala te upravljanje i korištenje Zračne luke Zagreb.

"Riječ je o velikom i važnom projektu koji je ujedno i jasna poruka međunarodnoj investicijskoj javnosti da je Republika Hrvatska, buduća 28. članica Europske unije, uređeno društvo u kojem vlada kontinuitet u donošenju strateških odluka", ističe Milošević i predlaže da Vlada raspravi i prihvati inicijativu da se Zračna luka Zagreb preimenuje u Zračnu luku Franjo Tuđman.

"Smatram da razloge za to nije potrebno posebno objašnjavati jer su oni evidentni. Prvi hrvatski predsjednik zbog svojih povijesnih zasluga zaslužuje ovo priznanje, a takva je praksa u skladu s tradicijom brojnih zemalja u kojima se upravo velike zračne luke posvećuju velikim državnicima – npr. pariški Charles de Gaulle, njujorški JFK i brojni drugi. To ne bi bio sam formalan čin priznanja postignuća predsjednika Tuđmana, već i primjeren oblik obilježavanja uspomene na ličnosti koja u punom smislu simbolizira stvaranje suvremene hrvatske države i njezin ulazak u europsku maticu. Smatram da je upravo to stvaran i konkretan način da se buduće generacije trajno podsjećaju na događanja koja predstavljaju početak i temelj Republike Hrvatske", poručuje Milošević u otvorenom pismu Vladi.

Onda, što kažete?

Mi imamo dojam da možda nije pravo vrijeme za ovakve inicijative (koje su inače sasvim legitimne) jer trenutno imamo puno važnijih problema.

Recimo - poput činjenice da ovih dana ulazimo u novu recesiju...

Pročitajte još:

- Sindikati: Zašto Pleso predajemo Francuzima kada možemo sami financirati proširenje kapaciteta?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram