Zatvori
Poslovni Puls
14/02/2012

HT u 2011. godini zabilježio pad prihoda i smanjenje dobiti - predložena dividenda od 22,14 kn po dionici

T-Hrvatski Telekom jutros je objavio revidirane poslovne rezultate za 2011. godini iz kojih je vidljiv pad prihoda i smanjenje dobiti u odnosu na 2010. godinu...

Prošle godine HT je ostvario prihode od 8,067 milijardi kuna, što predstavlja pad od 3,6 posto u odnosu na prihode od 8,372 milijardi kuna u 2010. godini. Doprinos Combisa iznosio je 413 milijuna kuna, odnosno 56 milijuna eura. Ako se isključi doprinos Combisa i priznavanje prihoda nakon promjene vijeka trajanja odnosa s korisnikom HT-ovi prihodi su se smanjili za 6,9 posto.

U promatranom vremenskom razdoblju, neto dobit također se smanjila za 1,1 posto na 1,8 milijardi kuna.

Ono što će najviše zanimati dioničare HT-a, predložena je isplata dividende od 22,14 kuna po dionici.

U ovim trenucima nakon objave poslovnih rezultata, dionice HT-a na Zagrebačkoj burzi trguju uz blagi rast vrijednosti od +0,50 posto.

"T-HT je još jednom postigao solidne rezultate ostvarene u sve težim gospodarskim prilikama. Tijekom cijele 2011. godine Hrvatska je bila suočena sa stalnim rastom nezaposlenosti, daljnjim padom potrošnje te rastom nepodmirenih dugovanja. Tržišno natjecanje u sektoru telekomunikacija dodatno se intenziviralo. Istovremeno su niz novih državnih regulatornih mjera i daljnje regulatorno usklađivanje s EU-om stavili dodatni pritisak na Grupu. Kao rezultat, Grupa T-HT zabilježila je pad prihoda za ovu godinu koji je u određenoj mjeri neutraliziran jednokratnim utjecajima. Međutim, Grupa je nastavila s uspješnom provedbom mjera za smanjenje troškova i ostaje snažna u teškim tržišnim uvjetima.

Usprkos nepovoljnim gospodarskim uvjetima, T-HT je nastavio proširivati svoje aktivnosti u svim područjima poslovanja kroz razvoj i pokretanje inovativnih proizvoda kao što su ICT usluge u oblaku. Grupa je, kao rezultat, zadržala vodeći položaj na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu.

Regulatorni je sustav i dalje nepoticajan za ulaganja u komunikacijsku infrastrukturu – ključni element gospodarskog rasta. Iako su očekivanja da će se trenutačna gospodarska situacija popraviti vrlo mala, Grupa će i nadalje uvoditi inovacije te razvijati svoje poslovanje u 2012. godini", poručio je Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram