Zatvori
Poslovni Puls
04/02/2012

Pala još jedna tvornica: Pred gašenjem i legendarna čakovečka MTČ Tvornica rublja?

Legendarni čakovečki MTČ posljednja je hrvatska tvornica koja pred udarom krize zatvara svoja vrata...

Preostalih 90 proizvodnih radnika, mahom šivačica, čakovečke MTČ Tvornice rublja u stečaju dobilo je ugovore na samo 15 dana, što pokazuje da će se proizvodnja uskoro ugasiti, upozorili su sindikalisti.

Stečajnog upravitelja Zlatka Koseca optužuju da je u malo više od dvije godine debelo naplatio usluge - i svoje i neposrednih suradnika, da je nanio izravnu štetu radnicima, da je nesavjestan i nestručan te je stvorio nove dugove premda se tvornica mogla restrukturirati, smatraju.

"Umjesto da smanjimo režijske radnike, da pozatvaramo nerentabilne dućane i pokušamo dići prihode, naš stečajni upravitelj nam u 12. mjesecu, prije Božića, otpušta sto proizvodnih radnica, tako da trenutačno sada u tvornici imamo omjer - jedan režijski radnik na jednog radnika u proizvodnji", izjavila je predsjednica Odbora vjerovnika i sindikata tvornice Jadranka Sermek. "Naravno da to ne vodi nastavku proizvodnje, već daljnjem izvlačenju novca", dodala je.

Čakovečki MTČ osnovan je još davne 1923. godine.

Pročitajte još:

- Uhićeni bivši direktori MTČ-a!

Foto: Arhiva, Izvor:HRT

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram