Zatvori
Poslovni Puls
26/12/2011

Zašto je Nenad Bakić potrošio nekoliko desetaka tisuća kuna na bizarne oglase u Jutarnjem listu?

Vjerojatno ste se poprilično iznenadili kada ste otvorili stranice tiskanog izdanja Jutarnjeg lista (od 24.12.) i tamo zapazili četiri velika neobična oglasa...

Osnivač portala MojPosao i jedan od najaktivnijih domaćih ulagača, Nenad Bakić, odučio se na poprilično bizaran potez. U Jutarnjem listu je zakupio čak četiri (4) stranice na kojima je objavio svoju "zahvalu" Upravama i radnicima kompanija Petrokemije, AD Plastika, Valamar Adria Holdinga i Đuro Đaković holdinga.

Bakić je u posljednje dvije godine stekao veliku popularnost svojim komentarima i analizama koje redovno objavljuje na osobnom blogu. Najčešće piše o trgovanju dionicama i domaćem dioničkom tržištu, a često se upušta i u velike makroekonomske analize.

I dok je svojim pisanjem i javnim nastupima stekao velik broj "fanova", drugi tvrde kako Bakić ima "drukerski" pristup kojim stvara umjetni interes za dionicama koje se nalaze u njegovom ulagačkom portfelju.  Upućeniji ulagači kažu kako je Bakić jedan od najaktivnijih (ako ne i najaktivniji) privatnih ulagača na hrvatskom dioničkom tržištu.

Prije nego što je osnovao grupu portala na čelu s MojPosao koju je prodao britanskom medijskom divu DailyMail, Bakić se po vlastitom priznanju "bavio" financijama i ulaganjem u dionice.

"Oglasi koje sam objavio u božićnom trobroju Jutarnjeg onima koji znaju čitati govori jako puno o 10-20 godina privatizacije, ekonomije, stavu Hrvata prema vrijednosti, pohlepi i neobrazovanosti ulagača, (primjerice, uloga investicijskih fondova u doba booma), ponašanju banaka u Hrvatskoj, ponašanju politike u Hrvatskoj koja zanemaruje stvarne prilike", bio je poprilično nejasan Bakić u svom obrazloženju objave oglasa.

A mi možemo samo nagađati, ali vjerojatno nikada nećemo doznati pravi razlog objave oglasa u Jutarnjem listu, kao niti cijenu objave. Možemo samo pretpostaviti da je riječ o desecima tisuća kuna...

Evo kako su izgledali Bakićevi oglasi u Jutarnjem:

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram