Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2011

Svijet nije briga za koncesiju na Pleso: Jedina ponuda teška 87,27 milijuna eura stigla iz Francuske

Valjanu ponudu za davanje koncesije za Zračnu luku Zagreb podnio je samo francuski konzorcij Zagreb Airport International Company...

Francuzi u svojoj ponudi nude 87,27 milijuna eura za koncesiju. Nevaljala ponuda je u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture stigla iz švicarsko-austrijskog konzorcija Airport Zurich/Strabag. Nova vlada će u roku od sto dana morati donijeti odluku hoće li prihvatiti ponudu francuskog konzorcija, prenosi Index.

U ovom natječaju je hrvatska Vlada ponudila davanje u koncesiju izgradnju novog putničkog terminala te upravljanje postojećim terminalnom Zračne luke na Plesu.

Koncesija se daje na rok od 30 godina. Prva faza izgradnje novog putničkog terminala bi trebalo stajati oko 190 milijuna eura.

"ZAIC je ponudio stalnu koncesijsku naknadu koja u 30 godina koncesijskog razdoblja ukupno iznosi 87.237.452 eura, dok će promjenjiva koncesijska naknada koja se računa u određenom postotku od bruto prihoda biti još veća", kazao je tijekom današnjeg otvaranja ponuda državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić. "Ponuda francuskog konzorcija izuzetno je kvalitetna, a u slučaju njezina prihvaćanja Hrvatska će na ime koncesijske naknade dobiti nekoliko stotina milijuna eura", dodao je Mihotić.

Pročitajte još:

- Na zahtjev ulagača investicija u Zračnu luku Zagreb smanjena na 190 milijuna eura

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram