Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2011

OVO JE RAT: Agrokor odbio predati ponudu za preuzimanje Belja i pokrenuo ustavnu tužbu

Koncern Agrokor, unatoč nalogu Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), nije do 5. prosinca javno objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica Belja koje još nisu u njegovu vlasništvu...

Agrokor je umjesto toga 3. studenoga podnio ustavnu tužbu, zbog povrede ustavnog prava, te upravnu tužbu protiv Agencije. Toga dana je i Hanfi podnio prijedlog za poništavanje takvog rješenja, kao i da Agencija odgodi pravne učinke i ovrhu osporenog akta do odluke Ustavnog suda. Od Ustavnog suda je tražio da svoje rješenje objavi do 5. prosinca, prenosi HRT.

Hanfa je 24. studenog u odgovoru na ustavnu tužbu obavijestila Agrokor o neprihvaćanju njihovog prijedloga, a odgovor je uputila i Ustavnom sudu. U Hanfi smatraju da je njihovo rješenje zakonito, da je u postupku koji je prethodio njegovu donošenju Agencija postupala prema pravilima upravnog postupka i da ni na koji način nije povrijedila ustavno pravo Agrokora. Iz Hanfe su također priopćili da upravnu tužbu protiv rješenja Agencija još nisu primili.

Agrokor trenutno posjeduje 5.579.663 dionice Belja, što čini 67,92 posto udjela u temeljnom kapitalu.

U vrijeme objave originalnog Hanfinog rješenja, pretpostavljalo se kako bi Ivica Todorić morao platiti gotovo 800 milijuna kuna za preuzimanje prostalih dionica Belja.

Pročitajte još:

- Agrokor Ivice Todorića na burzi potvrdio spekulacije kako razmišlja o prodaji Leda

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram