Zatvori
Poslovni Puls
16/11/2011

Gartner: U trećem kvartalu prodano 115 milijuna smartphonea, Android ispred Applea...

Istraživačko - analitička kuća Gartner jučer je objavila podatke o stanju na tržištu mobilnih uređaja u trećem kvartalu ove godine...

Prema podacima iz Gartnera, u trećem kvartalu ove godine prodano je 440,5 milijuna mobilnih uređaja, što predstavlja rast od 5,6 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine. Klasični mobiteli i dalje se prodaju jako dobro zahvaljujući rastu potražnje na tržištima u razvoju. Iz Gartnera poručuju kako će do kraja godine biti prisutno usporavanje prodaje mobilnih uređaja na tržištima zapadne Europe, ali sve će nadonkaditi nadprosječno dobra prodaja na tržištima Bliskog Istoka, Azije i Pacifika i Afrike.

U trećem kvartalu prodano je 115 milijuna smartphonea, čak 42 posto više nego u trećem kvartalu 2010. godine. Prodaja smartphonea sada ima udio od 26 posto u ukupnoj prodaji svih mobilnih telefona.

Bez obzira na pad tržištnog udjela, finska Nokia i dalje prodaje najviše mobitela, u trećem kvartalu 105 milijuna, slijedi Samsung sa 78 milijuna, LG s 21 milijun i Apple sa 17 milijuna prodanih mobitela.

Kada su u pitanju mobilni operativni sustavi na smartphone uređajima, Googleov besplatni Android povećava svoju prednost. U trećem kvartalu čak 52 posto svih prodanih smarphonea nosilo je Googleov Android, na drugom je mjestu Nokijin Symbian (16,9 posto), a tek treći Appleov iOS s 15 posto.

Pročitajte još:

- Još jedan dokaz da je Microsoft zakon: Zarađivat će i na prodaji Samsungovih Android smartphonea!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram