Zatvori
Poslovni Puls
15/10/2011

Fondovi - tjedni pregled: Među dioničkim fondovima najuspješniji je bio AC Rusija (+6,51 posto)

Fondovi su protekloga tjedna ostvarivali odlične rezultate te je sedamdeset i četiri od ukupno devedeset i dva fonda zabiljeilo porast vrijednosti udjela...

Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od  -2,08 posto pa do +6,51 posto. Među dioničkim fondovima najuspješniji su bili AC Rusija (+6,51 posto) i MP Bric HR (+6,22 posto). Osam dioničkih fondova zabilježilo je pad vrijednosti a najveći pad imao je fond MP Mena HR kojem je vrijednost smanjena za -1,85 posto a slijedi ga Poba ICO Equity sa padom od 1,26 posto.

Kod mješovitih fondova najveći porast zabilježili su fondovi AC GBEM (+2,26 posto) i Erste Balanced (+1,04 posto). Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced kojem je vrijednost smanjena za 2,08 posto a iza njega je Agram Trust sa padom od 0,96 posto. Najuspješniji obveznički fond protekloga tjedna je ZB bond kojem je vrijednost porasla za 0,57 posto a iza njega je Erste Bond sa porastom od 0,29 posto.

Najveći pad kod obvezničkih fondova zabilježio je Capital One kojem je vrijednost smanjena za 0,38 posto a slijedi ga OTP Euro obveznički sa padom od 0,27 posto. Najuspješniji novčani fondovi su bili ST Cash i Raiffeisen euroCash oba sa porastom od 0,07 posto, prenosi hrporfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram