Zatvori
Poslovni Puls
08/10/2011

Fondovi - tjedni pregled: Najuspješniji dionički fond bio je NFD Aureus US Algorithm (+5,02 posto)

Iza nas je tjedan u kojem je četrdeset i jedan od ukupno devedeset i dva fonda ostvario porast vrijednosti udjela...

Rezultati svih fondova kretali su se u rasponu od  -5,66 posto pa do +5,02 posto. Od osamnaest dioničkih fondova najuspješniji su bili NFD Aureus US Algorithm (+5,02 posto) i KD Energija (+2,85 posto). Među trideset fondova sa negativnim rezultatom najveći pad zabilježio je fond AC Rusija kojem je vrijednost smanjena za -5,66 posto a slijedi ga Prospectus JIE sa padom od 4,59 posto.

Kod mješovitih fondova najveći porast zabilježili su fondovi NFD Aureus Emerging Markets Balanced (+1,92 posto) i HI-balanced (+0,42 posto). Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond Erste Balanced kojem je vrijednost smanjena za 2,36 posto a iza njega je OTP uravnoteženi sa padom od 1,89 posto.

Jedini dobitnik kod obvezničkih fondova je Capital One kojem je vrijednost porasla za 0,13 posto. Najveći pad kod obvezničkih fondova zabilježio je OTP euro obvezničkii kojem je vrijednost smanjena za 0,66 posto a slijedi ga Erste Bond sa padom od 0,48 posto. Najuspješniji novčani fond bio je Platinum Cah kojem je vrijednost porasla za 0,07 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram