Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2011

Swedish Automobile prodao sportski brend Spyker američkom private equity fondu

Švedski automobilski div Swedish Automobile (nekoć poznat kao Spyker) odlučio je prodati svoju poslovnu diviziju koja proizvodi nabrijane cestovne jurilice...

A to je napravljeno kako bi se od bankrota spasio Saab, kojeg je Swedish Automobile kupio 2010. godine od američkog General Motorsa. Podsjetimo, Saab je početkom rujna predao zahtjev za ulazak u stečaj, koji je odbijen, no prošli tjedan švedski sud ipak je posrnulom švedskom proizvođaču automobila odobrio privremenu pravnu "zaštitu" od kreditora. Saab već mjesecima bezuspješno traga za novim ulagačima koji bi bili spremni upucati stotine milijuna dolara u restrukturiranje kompanije.

Swedish Automobile je ugovorio prodaju svog Spyker poslovnog brenda američkoj private equity kompaniji North Street Capital za samo 43 milijuna dolara. Spyker godišnje proizvede 20 do 70 sportskih automobila čija se cijena kreće oko 270.000 američkih dolara.

Spyker je prije pet godina imao svoju ekipu u elitnom natjecanju Formule 1 koju je 2007. godine preuzeo indijski milijarder Vijay Mallya i preimenovao u "Force India".

Pročitajte još:

- Amerikanci i dalje iznimno nezainteresirani za jeftine kineske i indijske automobile

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram