Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2011

DIONICE: Želite ulagati kao Radimir Čačić? Evo kako izgleda dionički portfelj predsjednika HNS-a...

Šef HNS-a Radimir Čačić ima neto plaću od "samo" 5,127 kuna, ali i bogati ulagački portfelj...

T-Portal:

Šef narodne stranke Radimir Čačić prenio je brojne udjele u raznim trgovačkim društvima na odvjetnika Ratka Žurića: u Coning projektu na svoje ime držao je 23 posto dionica, a 5-postotni udio u Coning alfi procijenjen je na 7 milijuna kuna. Coning alfa je inače većinski vlasnik dioničkog društva Coning inženjering, gdje je Čačić bio direktor do 1999. godine, sada je Marija Čačić na toj funkciji. U prošloj godini uprihodili su oko 3 milijuna eura uz dobit od tek dvadesetak tisuća eura. Supruga mu također ima udjele u Coningu.

Od njegovog dioničkog portfelja najinteresantniji je Kraš, prema podacima iz imovinske posjeduje 5.205 dionica ove kompanije čija je tržišna vrijednost oko 2,5 milijuna kuna. Samo od divedendi Kraša u ovoj mu je godini isplaćeno 104.100 kuna. Pretpostavljamo da je prilikom istiskivanja dioničara, prodao udio u Erste banci koji navodi u kartici: za 1.848 dionica mogao je utržiti 831.000 kuna.

Kao što je poznato, šef HNS-a bio je u dobrim odnosima s Fima grupom i Milanom Horvatom, pa ne iznenađuje da je dioničar Validusa, koji je pred stečajem i Varteksa. Cijene dionica tih tvrtki drastično su pale pa se može pretpostaviti da je tu gubitku u odnosu na kupovnu cijenu. Tako trenutno njegov udjel u Validusu vrijedi 650.000 kuna, a u Varteksu tek 10.000 kuna. Čačić ima i dva paketa slabo likvidnih dionica: Croatia Airlinesa, koje vrijede oko 600.000 kuna i Atlasa čija je tržišna cijena oko 100.000 kuna. Suvlasnik je i poduzeća A.A.R. za posredovanje u osiguranju, što je prenio na Darka Horvata, prenosi T-Portal.

Podaci su izvučeni iz stare Čačićeve imovinske kartice. Uskoro će Čačić objaviti i "osvježenu" imovinsku karticu pa će biti zanimljivo usporediti stanje njegovog ulagačkog portfelja...

Pročitajte još:

- Radimir Čačić: Zaustavljamo nelikvidnosti, pokrećemo reindustrijalizaciju i uvodimo efikasniju javnu upravu

Foto:Kukuriku facebook

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram