Zatvori
Poslovni Puls
19/09/2011

Zbog nepravilnosti u poslovanju HANFA zabranila rad brokerskoj kući "To One" Josipa Galinca

Hrvatska agencija za nadzor financijskih uluga (Hanfa) danas je povukla odobrenje za rad brokerskoj kući To One Brokeri Josipa Galinca...

Hanfa u obrazloženju odluke navodi kako je brokerska kuća To One Brokeri izgubila licencu zbog neistinitih podataka, te da je To One prestao ispunjavati uvjete pod kojima je originalno odobrenje izdano. Navodi se i da je To One prekršio organizacijske, tehničke, kadrovske te druge uvjete za obavljanje investicijskih usluga i aktivnosti.

U zaključku odluke koju možete u cijelosti pročitati na dnu članka, Hanfa piše kako su u slučaju To Onea ispunjeni svi uvjeti za oduzimanje licence za rad, kao i da utvrđene nezakonitosti u poslovanju Društva ne predstavljaju slučajan i izdvojeni 'incident', već svjesno i kontinuirano kršenje relevantnih propisa uslijed kojega bi, u krajnjem slučaju, moglo doći i do zloporaba u poslovanju Društva.

Na Hanfino rješenje nije moguće podnijeti žalbu, no Josipu Galincu ostaje mogućnost pokretanja spora na Upravnom sudu. Galinac je kazao kako će sutra iznijeti svoju stranu priče.

Ako Vas slučajno zanimaju detalji odluke, evo dokumenta o zabrani poslovanja za To One:

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram