Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2011

Fondovi - tjedni pregled: Najveći porast kod dioničkih fondova zabilježio NFD Aureus US Algorithm (+4,64 posto)

Proteklog tjedna prevladavali su negativni rezultati te je pedeset i sedam od ukupno devedeset i jednog fonda zabilježilo pad vrijednosti udjela...

Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -5,29 posto pa do +4,64 posto. Najveći porast kod dioničkih fondova zabilježili su NFD Aureus US Algorithm (+4,64 posto) i NFD Aureus Global Developed (+2,27 posto). Najveći pad vrijednosti kod dioničkih fondova bio je fond POBA ICO Equity kojem je vrijednost smanjena za -5,29 posto a slijedi ga MP-Bric HR s padom od 5,13 posto. Kod mješovitih fondova najveći porast zabilježili su fondovi NFD Aureus Emerging Markets Balanced (+0,85 posto) i KD Balanced (+0,68 posto). U grupi mješovitih fondova je najveći pad zabilježio je fond Raiffeisen Balanced kojem je vrijednost smanjena za 1,65 posto a iza njega je Raiffeisen Prestige sa padom od 1,55 posto. U grupi obvezničkih fondova protekloga tjedna nije bilo pozitivnih rezultata. Najveći pad je zabilježio OTP euro obveznički kojem je vrijednost smanjena za 0,89 posto a slijedi ga ZB bond sa padom od 0,47 posto. Novčani fondovi imali su uglavnom pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Erste Euro-Money sa porastom od 0,10 posto.

Promatramo li rezultate od početka godine, najuspješniji dionički fond je HPB Dionički kojem je vrijednost u 2011. godini porasla za 4,60 posto. Kod mješovitih fondova je vodeći ICF Balanced sa prinosom u ovoj godini od 2,64 posto. Kod obvezničkih odnosno novčanih fondova, najuspješniji su Erste Bond (+3,08 posto) i Platinum Cash (+2,34 posto).

Prema prinosu u zadnjih 12 mjeseci najuspješniji dionički fond je NFD Aureus US Algorithm s prinosom od 8,36 posto a slijede ga indeksni fondovi VBCrobex10 i OTP indeksni s rastom od 5,69 odnosno 4,67 posto. Najuspješniji mješoviti fond je Erste Balanced (1,38 posto). Kod obvezničkih je najveći prinos u zadnjih 12 mjeseci ostvario Capital One (4,72 posto) a kod novčanih Platinum Cash s prinosom od 3,13 posto, prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram