Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2011

Evo i jedna lijepa priča: Porsche i drugi ulagači zainteresirani za projekt prvog hrvatskog električnog automobila!

Nakon relativno dugog medijskog zatišja oko onog fenomenalnog koncepta električnog automobila hrvatske tvrtke Dok-ing, evo i nekih zanimljivih novosti...

Večernji list:

Prvi hrvatski električni automobil XD, namijenjen gradskoj vožnji, od idućeg bi se tjedna mogao naći na cestama diljem svijeta. Nulta serija XD-a iz tvorničke hale zagrebačke tvrtke Dok-Ing, koja broji deset vozila, spremna je za globalnu isporuku.

"Kontaktirali su s nama u međuvremenu investitori iz Indije koji su od XD-a željeli napraviti jeftino električno vozilo, no mi ga vidimo kao statusni automobil koji će imati i nešto višu cijenu", kazao je direktor Dok-inga Vjekoslav Majetić koji se ujedno nada kako će njegov XD postati globalno vozilo s natpisom "Made in Croatia".

U Frankfurtu ga čekaju potencijalni investitori iz grupacije Porsche, kao i zainteresirani auto-ulagači iz Kanade, koji će odlučiti gdje će biti podignuta XD-ova tvornica.

Električni automobil ima primamljive performanse. Brzinu od 100 km/h postiže za samo 7.7 sekundi, a pri vožnji ne emitira ugljični dioksid. Predviđen je za vozača i dva putnika koji se udobno smještaju u kabini dugoj 1,7 metara, prenosi Večernji.

Pročitajte još:

- Za deset godina na hrvatskim ćemo ulicama često viđati električne automobile!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram