Zatvori
Jasmin Hadzic
10/09/2011

Grčki ministar demantira glasine da će Grčka u idućih nekoliko dana proglasiti default

Svjetska financijska tržišta jučer je potresla glasina kako će Grčka u idućih nekoliko dana defaultirati...

Nažalost, sve ukazuje da bi se to zaista moglo uskoro dogoditi. Prinosi na grčke obveznice u posljednjih su nekoliko dana jednostavno eksplodirali, a grčki CDS-ovi bilježe nove rekorde. Ipak, ako je pitati službenu Atenu - default nije jedna od opcija.

Grčki ministar financija Evangelos Venizelos kazao je kako su glasine o grčkom defaultu u potpunosti neutemeljene, te je još jednom iskazao spremnost svoje zemlje na ispunjavanje svih fiskalnih uvjeta međunarodne zajednice kako bi Grčka nastavila primati sredstva iz prošlogodišnjeg paketa pomoći vrijednog 110 milijardi eura.

Prije nekoliko dana Venizelos je dodao ulje na glasine o potpunom raspadu grčkih financija priznavši da će Grčka ove godine vjerojatno promašiti planiranu stopu proračunskog deficita rekavši "deficit će biti veći no što je dogovoreno no za to je kriva recesija".

A ne, krivo je more...

Promatrači EU-a i MMF-a idući bi tjedan trebali posjetiti Atenu i baciti pogled na stanje državnih financija kako bi se što prije Grčkoj odobrila sljedeća tranša pomoći...

Pročitajte još:

- GEORGE SOROS: Kriza u eurozoni mogla bi biti gora od bankrota Lehman Brothersa

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram