Zatvori
Jasmin Hadzic
08/09/2011

Legendarni fond menadžer Mark Mobius: Razmišljamo o ulaganju u potrošački sektor u Hrvatskoj!

Jedan od najpoznatijih fond menadžera svih vremena i prvi čovjek Templeton Asset Managementa u jednom od članaka na svom blogu spomenuo je i Hrvatsku...

Mark Mobius, vjerojatno jedan od najpoznatjih i najuspješniji svjetskih ulagača i fond menadžera odgovorajući na pitanja čitatelja na svom službenom blogu nakratko je spomenuo i Hrvatsku!

A učinio je to odgovarajući na pitanje "Kena" iz Austrije koji ga je upitao za mišljenje o ulagačkim mogućnostima u Hrvatskoj. "Posjetio sam Hrvatsku puno puta u posljednjih 10 godina i vidio sam veliku transformaciju - razvila se vrhunska infrastruktura i povećala potrošnja. Vidite li Vi tu neke mogućnosti?", glasilo je pitanje.

A evo što je odgovorio Mobius...

"Da, do sada smo vidjeli nekoliko investicijskih prilika u Hrvatskoj gdje potrošački sektori izgledaju posebno atraktivno. Nastavljamo razmatrati ulagačke mogućnosti na ovom tržišu koje, čini se, može ponuditi veliki potencijal", glasio je njegov odgovor.

Eto izgleda da ipak nismo tako loše tržište, ako nas prati i sam Mobius.

Inače, on je prije tri mjeseca prognozirao početak nove financijske krize budući da vodeće svjetske ekonomije nisu uspjele ukloniti uzroke prošle velike financijske krize koja je krenula iz SAD-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram