Zatvori
Poslovni Puls
01/09/2011

Američko ministarstvo pravosuđa "antitrust" tužbom blokira spajanje AT&T-a i T-Mobilea

Ono što je trebala biti najveća konsolidacija na američkom telekomunikacijskom tržištu - pretvara se u fijasko epskih proporcija...

Američko ministarstvo pravosuđa (Department of justice) najavilo je podizanje anti-trust tužbe protiv spajanja AT&T-a i T-Mobilea. Podsjetimo, u ožujku ove godine AT&T je za preuzimanje T-Mobilea ponudio 39 milijardi dolara, no već tada bilo je jasno kako će američki tržišni regulatori negativno gledati na tako veliku konsolidaciju.

Iz američkog ministarstva pravosuđa poručili su kako bi spajanje drugog i četvrtog najvećeg operatera na tržištu u velikoj mjeri umanjilo konkurentnost i podiglo cijene na američkom telekomunikacijskom tržištu.

Istovremeno, iz AT&T-a poručili su kako su "iznenađeni i razočarani" odlukom ministarstva pravosuđa.

"Ostajemo uvjereni da je ovo spajanje u najboljem interesu potrošača i naše države. Činjenice će pobijediti na sudu", poručuju iz AT&T-a.

Nakon vijesti o stopiranju preuzimanja, dionice AT&T-a zabilježile su pad od 4 posto, dok je njihov glavni konkurent Sprint zabilježio rast vrijednosti dionica od impresivnih 7 posto.

Sada slijedi teška i mučna borba na američkim sudovima...

Pročitajte još:

- Američki telekomunikacijski div AT&T lansira vlastiti servis za jeftinu kupovinu! Jel čuješ ti ovo HT…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram