Zatvori
Poslovni Puls
25/08/2011

Amerikanci i dalje iznimno nezainteresirani za jeftine kineske i indijske automobile

Pred val  izlaska novih modela kineskih i indijskih proizvođača automobila (među kojima su BYD, Mahindra i Tata)  istraživači iz Automotiv sektora GfK u SAD  otkrivaju kako  postoje značajne barijere za ove proizvođače / za stjecanje  povjerenja na zahtjevnom  američkom tržištu...

Svega trećina američkih potrošača je otvorena  novoj ponudi,  dok je to kod ponude proizvođača iz SAD na razini od 95%.

GfK-ovo istraživanje „ Barometar of Automotive Awareness and Inage Study“ pokazuje da se ponuda iz Kine i Indije nalazi na sličnoj poziciji kao što su bili automobili iz Koreje (recimo KIA) prilikom ulaska na tržište SAD-a. Njima je trebalo 15 godina da ih to tržište prihvati.

Kada relativno nepoznata marka automobila ulazi na tržište potencijalni kupci pokazuju veliki skepticizam. Kvaliteta vozila i podrška servisa su kritični faktori za odluku o kupnji a ponuda iz Kine i Indije je ipak nepoznata. Za početak se pokazalo da je generacija Y najotvorenija prema toj novoj ponudi: 52% prema automobilima iz Kine i 41% iz Indije.

Otvorenost je najmanja kod tzv.“baby boomera“ – 29% za kineske aute i 22% za one iz Indije. Za brže stjecanje povjerenja i izgradnju lojalnosti (brže no što je nekad trebalo Koreji) proizvođači će trebati uložiti veliki trud u komunikacijsku strategiju / dobru priču,  a pri tome  će morati dokazati da se njihovi proizvodi zasnivaju na kvalitetnoj tehnologiji te  da su inovativni.

Ekonomska kriza i pad osobnih prihoda mogli bi natjerati Amerikance da promisle još jednom kada su u pitanju jeftiniji kineski i indijski automobili.

Pročitajte još:

- Uskoro ćemo svi voziti indijsko – Tata Motors objavio rekordnu dobit!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram