Zatvori
Jasmin Hadzic
19/08/2011

POČELO JE: Nakon Finske Austrija, Slovenija, Slovačka i Nizozemska od Grčke zatražile jamstvo za financijsku pomoć

Bilo je samo pitanje vremena. Nakon što je Finska jučer dogovorila "kolateral" za spašavanje grčkog gospodarstva i druge su europske zemlje pohitale učiniti isto...

Podsjetimo, Finska je zaprijetila da će odustati od sudjelovanja u programu spašavanja grčkog gospodarstva ukoliko Grčka kao jamstvo ne položi određeni kapital u finske banke. Grčka je na to pristala, a čini se da su i druge europske zemlje uvidjele kako ne bi bilo loše zatražiti neko jamstvo za sudjelovanje u financijskom paketu čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 159 milijardi dolara.

Kako prenosi Bloomberg, Austrija, Slovenija, Slovačka i Nizozemska od Grčke su zatražile određeni financijski kolateral!

Analitičari spekuliraju kako će finski presedan otvoriti pravu "pandorinu kutiju", pa bi se sva buduća financijska spašavanja mogla dodatno zakomplicirati s pojedinačnim dogovorima o financijskom kolateralu.

U jednom trenutku, Finska je od Grčke navodno zatražila Partenon, Akropolu i otoke kao financijsku garanciju!

Nakon prošlogodišnjeg paketa pomoći od 110 milijardi eura koji nije pomogao, Grčka bi uskoro trebala početi dobivati sredstva iz novog programa u kojem s 50 milijardi eura sudjeluju i privatni ulagači.

Pročitajte još:

- George Soros opet kontroverzno: Najbolje bi bilo kada bi Portugal i Grčka istupili iz EU-a i eurozone!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram