Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2011

Vipnet u drugom kvartalu zabilježio pad prihoda od visokih 9,1 posto na 100,5 milijuna eura

Vipnet je na svojim web stranicama objavio kratku rekapitulaciju poslovnih rezultata za drugi kvartal 2011. godine...

Broj korisnika je narastao, ali je istovremeno zabilježen značajan pad prihoda.

Evo što u Vipnetu kažu:

Broj Vip korisnika u drugom kvartalu 2011. godine iznosi 2,07 milijuna što je porast od 1 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U uvjetima pada kupovne moći i usprkos sve konkurentnijem tržištu mobilnih telekomunikacija, broj postpaid korisnika u odnosu na isti kvartal prošle godine porastao je za 9,5 posto. Snažan rast ostvaren je i u kategoriji korisnika bežičnog broadbanda i 165 700 korisnika predstavlja rast od čak 17,3 posto. Broj prepaid korisnika u drugom kvartalu bilježi lagani pad od 3,1 posto, no ipak je za 2,4 posto veći u odnosu na prošli kvartal.

Ukupni prihod od 100,5 milijuna eura je pao za 9,1 posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine zbog dodatnih beneficija ponuđenih korisnicima u recesijskim vremenima i velikim dijelom zbog regulacije cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu. Operativna dobit (EBITDA) je u drugom kvartalu ove godine iznosila 27,1 milijuna eura kao izravna posljedica programa zbrinjavanja viška zaposlenih, dok je dobit prije kamata i poreza (EBIT) iznosila 11 milijuna eura. Smanjen je pad mjesečnog prihoda po korisniku (ARPU) koji u drugom kvartalu iznosi 13,3 eura. Unatoč tomu, Vipnet je zadržao stabilan udio u vrijednosti tržišta koji iznosi 39,5 posto.

"Drugi kvartal bio je vrlo važan u segmentu povećanja konkurentnosti i proširenja opsega poslovanja. U ovom kvartalu vidljivi su efekti vrlo odgovornog programa zbrinjavanja viška zaposlenih kojim je uvjetovan pad profitabilnosti. Paketi kompenzacijskih mjera koje su dobili bivši Vipnetovi djelatnici znatno nadilaze zakonske okvire te, uz otpremnine, obuhvaćaju i čitav niz drugih beneficija. S druge strane, najvećom akvizicijom u Hrvatskoj ulazimo u rezidencijalno tržište fiksnih usluga odnosno televizije. Kroz tehnologiju koja nudi mogućnost ultra brzog prijenosa podataka i uslugu televizije visoke razlučivosti, stvorili smo dobre preduvjete za razvoj u narednom razdoblju", istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram