Zatvori
Poslovni Puls
06/08/2011

Fondovi - tjedni pregled: Uvjerljivo najveći dobitnik dionički fond Ilirika Gold s rastom od 3,34 posto

Od ukupno devedeset i jednog fonda trećina ih je ostvarila pozitivne rezultate a pedeset i pet ih je zabilježilo pad vrijednosti...

Rezultati fondova su se kretali u rasponu od 3,34 posto do -5,43 posto. Najveći porast kod dioničkih zabilježili su Ilirika Gold (+3,34 posto) i Erste Total East (+0,72 posto) dok najveći pad bilježe fondovi KD Prvi izbor kojem je vrijednost smanjena za -5,43 posto i OTP Europa Plus s padom od 5,16 posto. Ukupno je trideset dioničkih palo preko jedan posto, dok samo jedan bilježi rast preko spomenute granice.

Kod mješovitih fondova najveći dobitnik je NFD Aureus E. Markets koji je ostvario porast vrijednosti od 2,23 posto a slijedi ga ZB Global sa porastom vrijednosti od 0,90 posto. Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond OTP uravnoteženi kojem je vrijednost smanjena za 2,75 posto a slijedi ga C-Premium sa padom od 2,17 posto. Najuspješniji obveznički fond protekloga tjedna je ZB bond (+0,22 posto) dok je najveći pad zabilježio OTP euro obveznički kojem je vrijednost smanjena za 1,62 posto. Novčani fondovi su s iznimkom Platinum Cash-a koji je tjedan završio bez promjene svi ostvarili pozitivne rezultate a najuspješniji su bili VB Cash i Agram Cash s porastom od 0,06 posto.

Promatramo li rezultate od početka godine, najuspješniji dionički fond je HPB dionički kojem je vrijednost u 2011. godini porasla za 9,01 posto. Kod mješovitih fondova je vodeći ICF Balanced sa prinosom u ovoj godini od 8,67 posto. Kod obvezničkih odnosno novčanih fonova, najuspješniji su HPB Obveznički (+3,94 posto) i Erste Euro Money (+2,04 posto), prenosi hrportfolio.com.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram