Zatvori
Foto: Investicija u prvoj fazi dostiže vrijednost od 192 milijuna eura...
Poslovni Puls
29/07/2011

Sigurno ste već vidjeli, ali nema veze, možete još jednom. Evo kako će izgledati novi Pleso (VIDEO)

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture jučer je poslalo poziv za dostavu ponuda od natjecatelja koji su ispunili uvjete iz 1. faze nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb s rokom za dostavu konačnih ponuda do 31. listopada 2011. godine u 13 sati...

Koncesija za javne radove obuhvaća financiranje, projektiranje, izgradnju, upravljanje i održavanje novog putničkog terminala i pripadajuće infrastrukture u Zračnoj luci Zagreb te upravljanje i održavanje postojeće Zračne luke (s pripadajućom infrastrukturom) te se daje na rok od 30 godina.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sposobnim natjecateljima dostaviti će dokumentaciju za nadmetanje, nacrt koncesijskog ugovora i druge dokumente potrebne za izradu konačne ponude. Cilj  drugog dijela dvostupanjskog postupka javne nabave (ograničeni postupak za predviđeno javno-privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb) je odabir ekonomski najpovoljnijeg ponuditelja.

U ovoj fazi nadmetanja ponuditelji će moći postavljati pitanja radi pojašnjenja bilo kojeg dijela dokumentacije, uključujući Ugovor o koncesiji. U cilju poticanja transparentnosti, svi su ponuditelji pozvani sudjelovati u postupku otvaranja ponuda 31. listopada 2011. godine u 14 sati u sjedištu Ministarstva. Kod otvaranja ponuda bit će javno objavljena imena svih ponuditelja koji su dali konačnu ponudu.

Također, bit će objavljeni njihovi osnovni podaci, te će se objaviti zbroj sadašnjih vrijednosti ukupne fiksne koncesijske naknade u eurima  i zbroj sadašnjih vrijednosti ukupne promjenjive koncesijske naknade u postotku od bruto prihoda. Konačna odluka objavit će se nakon ocjenjivanja preostalih dijelova ponude, navodi se u priopćenju iz Vlade.

Neslužbeno se doznaje kako su u drugi krug natječaja prošli konzorcij indijskog GMR-a i Zračne luke München, zatim američko-kanadski ADC&HAS te konzorcij Zračne luke Zürich i austrijskog Strabaga.

Investicija u prvoj fazi dostiže vrijednost od 192 milijuna eura, a u drugoj 29 milijuna eura. A sada se pojavila i prva 3D animacija izgleda novog terminala Zračne Luke Zagreb. Moramo priznati da izgleda impresivno. Video u nastavku...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram