Zatvori
Jasmin Hadzic
05/07/2011

KAKAV OBRAT: Uskoro će biti odbačene sve optužbe protiv Dominique Strauss-Kahna!

Nakon što su u javnost procurili podaci o sumnjivom ponašanju sobarice koja je optužila bivšeg čelnika MMF-a za silovanje - danas New York Post piše kako će cijeli slučaj uskoro biti u potpunosti zatvoren zbog nedovoljne kredibilnosti glavne svjedokinje...

Podsjetimo, 62-godišnji Dominique Strauss-Kahn uhićen je 14. svibnja nakon što je navodno silovao sobaricu u jednom luksuznom njujorškom hotelu. Svi su mediji već automatski optužili i osudili Kahna nakon što je policija objavila kako postoje dokazi da je došlo do spolnog odnosa između Strauss-Kahna i dotične sobarice. Jedan od rijetkih koji je spominjao urotu protiv bivšeg šefa MMF-a bio je američki ekonomist Nouriel Roubini.

"DSK je nevin sve dok mu se ne dokaže krivnja", napisao je tada Roubini na svom Twitter kanalu.

Prije nekoliko dana počelo se pisati o sumnjivoj prošlosti navodno silovane sobarice iz Gvineje. Kontaktirala je s dilerima droge i tražila od njih savjete, a privatna istraga je pokazala i brojne nedosljednosti u njezinom zahtjevu za azil u SAD-u. Posljednjih nekoliko dana američki tabloidi pišu kako je sobarica poznata kao "hotelska kurva", te je često pružala seksualne usluge gostima hotela u zamjenu za novčanu nagradu. Posljednja teorija glasi kako je Dominique Strauss-Kahn odbio platiti za "pružene usluge", pa ga je ova odlučila optužiti za silovanje i tako naplatiti svoj "rad".

New York Post danas piše kako će cijeli slučaj uskoro biti zatvoren, a Strauss-Kahn oslobođen svih optužbi. NYP navodi izjavu izvora bliskog tužilaštvu koji kaže kako je sobarica izgubila svaki tračak kredibilnosti. Na njezinim izjavama više se ne može graditi slučaj protiv DSK-a.

No, i ako DSK zaista bude oslobođen svih optužbi u SAD-u, novi ga problemi možda čekaju s druge strane "velike bare".

Francuska novinarka i književnica Tristane Banon podići će tužbu protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog pokušaja silovanja 2002. godine, prenosi BBC.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram