Zatvori
Foto: Financijska kataklizma za sada ipak izbjegnuta...
Poslovni Puls
29/06/2011

Nakon žestoke rasprave grčki parlament ipak prihvatio mjere štednje teške 28 milijardi eura

Nakon mučne i žestoke rasprave u parlamentu, grčki su političari podržali višegodišnji plan štednje od 2012.-2015. u visini od 28 milijarda eura...

Iako je bilo određenih spekulacija da će grčki parlament u posljednjem trenutku odustati od današnjeg glasovanja, sve je ipak prošlo u najboljem redu, te je parlament odobrio mjere štednje koje su zahtijevali  MMF i EU. Sutra će grčki parlamentarci glasovati o zakonu o njegovoj provedbi, koji detaljnije određuje mjere državne štednje.

Čini se kako je sada sve spremno za petu tranšu pomoći iz onog prošlogodišnjeg paketa od 110 milijardi eura. Službenoj Ateni uskoro će biti isplaćeno 12 milijardi dolara, čime se default grčkih financija barem odgađa za još neko vrijeme.

A stanje na ulicama Atene i dalje je alarmantno.

Prosvjedi protiv mjera štednje sinoć su postali nasilni. Prosvjednici su bacali kamenje, zapalili kontejnere za smeće i vozilo pred parlamentom, a policija ih je rastjerivala suzavcem. Sindikati su protiv mjera koje su tražili EU i MMF započeli 48-satni štrajk. Škole i sudovi i dalje su zatvoreni. Bolnice primaju samo hitne slučajeve. Zatvoren je najveći granični prijelaz Evzoni, prenosi HRT.

Pročitajte još:

- Grčka je zapravo već bankrotirala, a za sve je kriva političko-bankarska elita

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram