Zatvori
Foto: I dalje nema svjetla na kraju tunela...
Jasmin Hadzic
20/06/2011

Mohamed El-Erian: Novih 120 milijardi eura Grčkoj uopće neće pomoći ako se teške reforme budu izbjegavale

Legendarni ekonomski analitičar i direktor PIMCO-a Mohamed El-Erian žestoko je kritizirao europski plan o još jednom bezglavom ubrizgavanju gotovine u posrnulo grčko gospodarstvo...

Mohamed El-Erian smatra da Europa mora hitno promijeniti način spašavanja svojih gospodarstava u nevolji.

"Nakon godinu dana svaki je ekonomski indikator zabilježio pad bez obzira na golemu financijsku pomoć. Rizik je s privatnih kreditora prebačen na leđa europskih poreznih obveznika. Zašto? Ništa se ne čini s problemom golemog javnog duga, a uvjeti za veći gospodarski rast nisu zadovoljeni", rekao je El-Erian u razgovoru za talijanski Corriere della Sera.

El-Erian tvrdi da nova financijska injekcija Grčkoj uopće neće pomoći, ako Europa ne bude inzistirala na restrukturiranju tamošnjeg javnog duga.

Podsjetimo, EU i MMF su dogovorili novi paket pomoći Grčkoj vrijedan 120 milijardi eura pod uvjetom da službena Atena zadovolji cijeli niz postavljenih uvjeta. Grčka za sada tapka u mraku, ozbiljne reforme i dalje se izbjegavaju, a građani već mjesecima prosvjeduju zbog navodno koruptivne i nesposobne vlade koju optužuju za sve svoje financijske i gospodarske probleme.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram